Dispecerat / Monitorizare / Supraveghere video

NEW AKORD SECURITY îndeplinește cu succes sarcinile unui post de pază permanent și, mai mult decât atât, prin acest serviciu, vă oferă un concept unic, la înalte standarde. Pornind de la restaurante, hoteluri sau ansambluri rezidențiale, NEW AKORD SECURITY vă poate oferi o soluție de securitate cuprinzând printre altele:

 • Monitorizare CCTV
 • Controlul accesului în obiectiv
 • Asistența și îndrumarea vizitatorilor
 • Amortizarea situațiilor care pot escalada în evenimente neplăcute
 • Întâmpinarea clienților Dvs. de către un agent sau mai mulți având o imagine profesionistă


Agenții de pază sunt capabili să identifice rapid și să rezolve în mod eficient orice amenințare sau risc de securitate cu discreție absolută. Serviciul de pază umană va fi asigurat la cel mai înalt standard de profesionalism, agentul de pază îndeplinind mai multe funcții și atribuții, printre care:

 • control – acces la intrarea în obiectiv
 • prevenirea și identificarea situațiilor conflictuale și împiedicarea escaladării acestora
 • informarea atât a vizitatorilor cât și a beneficiarilor serviciului de pază
 • întocmirea de rapoarte de activitate frecvente si de procese verbale ale eventualelor incidente
 • asigurarea unui climat sigur și propice desfășurării activităților specifice în obiectiv

Vizualizați locația Dvs. oricând, non-stop, 24ore/7zile,  inclusiv de pe smartphone tabletă, laptop, sau PC,  prin intermediul sistemului propriu de televiziune cu circuit închis.

Complementar sistemului de detecție și avertizare împotriva efracției, sistemul de supraveghere video permite beneficiarului controlul vizual al activității din zonele de interes ale obiectivului protejat.

Un sistem de supraveghere video (CCTV – televiziune cu circuit închis) poate fi alcătuit, în principiu, din una sau mai multe camere video și un dispozitiv de prelucrare a imaginilor video de tip DVR (digital video recording – înregistrator video digital) sau NVR (network video recording – înregistrator video în rețea), folosit pentru gestionarea și înregistrarea imaginilor transmise de camerele video instalate.

Performanțele unui sistem de supraveghere și înregistrare video depind de mai mulți factori – rezoluția camerelor video, posibilitatea de orientare a acestora, distanța și unghiul de vizibilitate a camerelor video, suprafața și luminozitatea din respectiva locație, calitatea de înregistrare a imaginilor video, etc. 
Sistemul de supraveghere video poate fi interconectat cu un sistem de avertizare în caz de efracție, cu echipamente de control acces, etc. 

În structura unui sistem de supravegere video pot fi integrate următoarele componente:

 • Sistemul de înregistrare video a imaginilor, DVR – NVR
  Este folosit pentru gestionarea, înregistrarea și stocarea imaginilor video și a semnalului audio, acolo unde este cazul. Înregistrarea video poate fi setată manual, activată automat, respectiv programată la anumite ore sau zile ale săptămânii sau programată la detecția de mișcare a camerelor video.
  Imaginile video sunt stocate în format digital pe un suport de înregistrare de tip HDD – Hard Disk Drive, de pe care pot fi preluate ulterior, salvate și/sau arhivate dacă este cazul.
 • Camera video
  În funcție de locul în care se instalează  – interior sau exterior – de calitatea imaginii dorite, de distanța de unde se instalează până la subiectul sau obiectivul supravegheat, suprafața și unghiul de vizibilitate, luminozitatea din spațiul supravegheat și scopul pentru care se instalează, camerele video pot fi montate la exterior sau interior, la vedere sau disimulate (ascunse, mascate), fixe sau mobile (orientabile manual sau electronic, atât pe orizontală cât și pe verticală).
 • Carcase pentru camera video
  Sunt folosite pentru instalarea camerei video de interior la exteriorul obiectivului, pentru asigurarea funcționării acestora în condiții optime, respectiv pentru protejarea camerei video de factorii externi (apă, umiditate, praf, temperaturi înalte sau scăzute, etc.).
 • Suport pentru fixarea camerei sau a carcasei camerei video
  Este de tip fix (orientabil manual și fixat într-o anumită direcție) sau mobil (prevăzut cu motor pentru comanda electronică de la distanță a camerei video).
 • Iluminator în infraroșu (IR)
  De obicei este integrat în carcasa camerei video sau poate instalat adițional, fiind folosit la iluminarea pe timp de noapte (în spectru infraroșu) a spațiului supravegheat.
 • Sistem de prelucrare a imaginilor video – procesor video (Multiplexor, Switch, Quad)
  Prelucrează imaginile transmise de camerele video și le gestionează pentru vizionarea lor în diferite moduri și formate pe unul sau mai multe monitoare. În funcție de numărul camerelor video și de sistemul de prelucrare al imaginilor ales, pot fi afișate una sau mai multe imagini pe un monitor, manual sau automat, în mod aleator sau programat, prin împărțirea ecranului în 4, 8, 9, 16 sau mai multe imagini (spli-screen).
 • Dispozitiv de afișare a imaginilor video (Monitor)
  Monitorul este un dispozitiv folosit pentru afișarea imaginilor video. În funcție de dispozitivul de prelucrare a imaginilor video, pot fi afișate simultan o imagine sau mai multe pe ecranul monitorului.